Пощенско филателно издание на тема 70 години от основаването на Университетa по хранителни

...
Пощенско филателно издание на тема 70 години от основаването на Университетa по хранителни
Коментари Харесай

УХТ валидира собствена пощенска марка за 70-та си годишнина

Пощенско филателно издание на тема „ 70 години от основаването на Университетa по хранителни технологии – Пловдив “ бе валидирано днес. Официалната церемония се организира в зала „ Хоризонт “ на висшето учебно заведение.

Ректорът проф. Пламен Моллов, шефът на районно ръководство „ Български пощи “ за Южен-Централен район Въчка Иванова, художничката Омана Кацарска, създател на специфичното издание и Стефан Стефанов, ръководител на Пловдивското филателно дружество положиха печата на марката. Тя ще се употребява в публична преписка, а няколко екземпляра ще бъдат съхранени в архива от 70-та годишнина. 

Въчка Иванова подари първия плик с марка на проф. Моллов, откакто подписи поставиха тя и художничката. Ще го сложим на видно място в университета, за споменна поколенията от това знаково събитие, увери ректорът. 

Марката е отпечатана в тираж 6000, а цената й е 0,75 лева. „ На нея е изобразена ябълка, повсеместен знак на образованието, а под нея са химичните съединения, които я построяват. Присъстват символи на науката и логото на висшето учебно заведение, спазени са неговите цветове “, уточни художничката. Тя обясни, че се е стремила да пресъздаде забавната и комплицирана работа в университета, откакто е била осведомена с нея от доцент Иван Обрешков. 

Проф. Моллов посочи, че датата за валидиране на марката е определена особено  - в първия работен ден след 10 юни, когато преди 70 година е учреден ВИХВП, чийто правоприемник след половин век става УХТ. Той акцентира, че подпечатването на марката е самобитен връх в честванията във връзка 70-та годишнина.

Въпреки че светът се цифровизира непрестанно, пощенската марка остава притежател на романтиката и наприятните спомени от посетените от всеки места, сподели ректорът. Въчка Иванова означи, че марката продължава да бъде повсеместен знак, който свързва хората. Тя честити годишнина на всички и пожела успех на новото издание.

Церемонията провокира голям интерес измежду студенти, преподаватели и чиновници на УХТ. Веднага след края на церемонията те извиха опашка пред Временната пощенска станция, разкрита в залата, за да се снабдят с марката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР